Kunde Support (Mo–Fr: 7–22):
+45 (0) 89884201

Egenskaber


Side 1 af 18
Priserne gælder (med mindre andet er nævnt) pr. Styks incl. moms, men excl. fragt inden for

(1) Mere end 90% af vores ordrer når frem til kunden indenfor den angivne leveringstid.


205/60 R16 Sommerdæk

Det skal du vide om 205/60 R16 sommerdæk

Der er flere ting som er vigtige når det kommer til valget af nye sommerdæk, alt afhængig af hvilket køretøj du har og hvilken form for bilist du er, så er der flere forskellige 205/60 R16 sommerdæk som du kan vælge imellem.

Ofte er det som nye dæk købere overveje prisen og hvor meget dækkene larmer, men selv om disse har en effekt på sommerdækket, så er der andre ting som faktisk er vigtigere. De fleste sommerdæk har samme køreegenskaber på tørre veje, men det er på våde vejbaner, at man ser forskellen mellem et godt sommerdæk og et knap så godt sommerdæk. På Tirendo.dk finder du sommerdæk som alle har klaret sig godt i tests på våde vejbaner, især hvis du køber dæk fra Michelin, Continental eller Goodyear er du sikker på at købe gode dæk. Hvis du køber dæk fra Super Performer får du også en livstids garanti.

Check mønsterdybden på dine 205/60 R16 Sommerdæk

Ifølge dansk lovgivning er der ingen regler om, at du absolut skal skifte fra vinter til sommerdæk eller den anden vej. Dog vælger de fleste danskere, at skifte deres dæk med mindre de kører på helårsdæk, men det er ofte mindre og kompakte biler som kører på helårsdæk. Hvis du vil være sikker på at dine dæk stadig er gode, så kan du måle mønsterdybden i dine 205/60 R16 sommerdæk, hvis det er under 3 mm så er det på tide at skifte til nye sommerdæk. Faktisk siger loven i Danmark, at du ikke må kører med sommerdæk som har en mønsterdybde som er mindre end 1,6 mm.

Gummiblandingen i 205/60 R16 Sommerdæk

Der er mange som tror, at gummiblandingen i sommerdæk ikke spiller nogen vigtig rolle, eftersom gummi vel bare er gummi. Men faktisk er der flere ting når det kommer til gummiblandingen som du skal overveje. Hvis du for eksempel ofte befinder dig på tørre vejbaner, så er det vigtigt at gummiblandingen er mindre elastisk så du har en lavere rullemodstand, på den måde sparer du også brændstof. Det er også vigtigt at profilmønstret i dækket er designet på en sådan måde, at vand ikke kan samle sig under dækket, men i stedet for bliver ledt ud til siderne af dækket, på den måde mindsker du risikoen for at der kan opstå akvaplaning, på den måde sikre du også at dækkene opretholder et godt vejgreb lige meget hvordan vejret er.


x
Vi anvender cookies. Ved at bruge siden accepterer du denne anvendelse.
ok
Vi anvender cookies. Ved at bruge siden accepterer du denne anvendelse.
ok