Højtydende bilejere stadig søger sikkerhed først, når det kommer til at vælge et dæk, tæt fulgt af ydelse og komfort. Så udfordringen til vores ingeniører var at supplere de Predictive Safety Systems findes på moderne biler og udvikle et dæk som kunne kontrollere disse kraftfulde moderne køretøjer uden tab af ydeevne. Resultatet blev Eagle F1 Asymmetric. Ved at kombinere vores revolutionerende Active Cornergrip Teknologi og Racing Compound derivater, trykket jævnt fordelt ved kurvekørsel ved høje hastigheder, hvilket betyder flere kontakt patch greb vejen mere af tiden.
The Eagle F1 Asymmetric fordele:
Høj ydeevne, ekstrem sikkerhed
Resistens over for akvaplaning, våde håndtering
Bedre sporing og greb i våde og tørre forhold
Sikring af en blødere, mere støjsvage kørsel
Kortere bremselængde på våde og tørre veje. Stands sikkert, når det er et spørgsmål om splitsekunder - takket være ActiveBraking-teknologien, som øger dækkets kontakt med vejen, mens du bremser. I test i forhold til førende konkurrenter viste Eagle F1 Asymmetric 2 en tre meter kortere bremselængde på våde veje og to meter kortere på tørre veje.*
Højtydende køreegenskaber. Få mere ud af din højtydende bil. Den avancerede silicablanding giver et forbedret vejgreb og sikre køreegenskaber på våde og tørre veje. Den stive karkassestruktur giver øget styrepræcision ved kørsel med høj hastighed. For nyligt valgt som fabriksmonteret dæk til den nye Mercedes-Benz CLS.
Bedre brændstoføkonomi. Goodyears brændstofbesparende teknologi bidrager til at reducere brændstofomkostninger og CO2 udledning. Letvægtskonstruktionen betyder, at dækket skal bruge mindre energi til at rulle samtidigt med, at silicablandingen reducerer varmeudviklingen.
Dækmærkningsforordningen specificerer oplysningskravene til brændstofeffektivitet, vejgreb i vådt føre og udvendig rullestøj fra dæk. Derudover henvises der til produktets vinteregenskaber.
EU 1222/2009-forordningen, der har været i kraft siden 1. november 2012, er blevet revideret og blev erstattet af forordning (EU) 2020/740 fra 1. maj 2021. Fra dette tidspunkt gælder nye krav. Klassificeringsklasserne for brændstofeffektivitet, vejgreb i vådt føre og udvendig støj er blevet ændret, og EU-mærkets udformning er blevet justeret. Producentens produktdatablade, der er lagret i EU-databasen, kan downloades via en QR-kode, der er integreret i mærket. Oplysninger om snegreb og isgreb er også for nylig inkluderet for dæk, der opfylder kriterierne.
Følgende dæk er undtaget fra forordningen: - dæk, der udelukkende er designet til installation på køretøjer, der først blev registreret før 1. oktober 1990 - regummierede dæk (indtil en tilsvarende udvidelse af EU VO 2020/740 har fundet sted) - Professionelle offroad-dæk - Racing dæk - Dæk med yderligere enheder til forbedring af trækkraften, fx pigdæk - Nøddæk af T-typen - Dæk med en tilladt hastighed under 80 km/t - Dæk til fælge med en nominel diameter på ≤ 254 mm eller ≥ 635 mm
Overblik over kriterierne og evalueringsklasserne
Brændstofeffektivitet
Brændstofforbruget afhænger af dækkenes rullemodstand, selve køretøjet, kørselsforholdene og førerens kørestil. Dækkets målte rullemodstand (rullemodstandskoefficient) er opdelt i klasse A (højeste effektivitet) til E (laveste effektivitet).
Hvis et køretøj kun er udstyret med klasse A-dæk, er det muligt at reducere forbruget med op til 7,5 %* sammenlignet med klasse E-dæk. I tilfælde af erhvervskøretøjer kan tallet endda være højere. (Kilde: Europa-Kommissionens konsekvensanalyse * målt i henhold til de prøvningsmetoder, der er fastsat i forordning (EU) 2020/740)
Bemærk venligst: Brændstofforbruget afhænger i høj grad af din egen kørestil og kan reduceres betydeligt ved at køre på en miljøvenlig måde. Dæktrykket bør kontrolleres regelmæssigt for at forbedre brændstofeffektiviteten.
Vådgreb
Vådgreb er opdelt i klasse A (korteste bremselængde) - E (længste bremselængde).
Hvis en bil er udstyret med klasse A-dæk sammenlignet med klasse E-dæk, kan en bremselængde på op til 18 m reduceres ved bremsning fra 80 km/t (på en vejoverflade med gennemsnitligt vejgreb).* *Kilde: wdk Economic Association of the German Rubber Industry eV
Bemærk venligst: Trafiksikkerheden afhænger i høj grad af din egen kørestil. Bremseafstandene skal altid overholdes. Dæktrykket bør tjekkes regelmæssigt for at forbedre vejgrebet i vådt føre.
Ekstern rullestøj
Den støj , der kommer fra et dæk, påvirker køretøjets samlede volumen og påvirker ikke kun din egen kørekomfort, men også støjforureningen af miljøet. EU-dækmærket opdeler den eksterne rullestøj i 3 klasser fra A (laveste rullestøj) - C (højeste rullestøj), målt i decibel (dB) og sammenlignet med de europæiske grænseværdier for støjemission for ekstern rullestøj fra dæk.
A Piktogrammet med klassificeringen "A" angiver, at dækkets eksterne rullestøj er mere end 3 dB under den EU-grænseværdi, der var gældende indtil 2016. B B-klassificeringen betyder, at dækkets eksterne rullestøj er op til 3 dB under eller lig med den EU-grænseværdi, der var gældende indtil 2016. C Klassificeringen "C" angiver, at den angivne grænseværdi overskrides.
EAGLEF1Asymmetric tyre review
Gennemsnit af 1.210 Testmeninger
Grip på tør vej
Bremseegenskaber på tør vej
Grip på våd vej
Bremseegenskaber på våd vej
Grip ved sne
Kørekomfort
Lyde i førerhuset
Dækslitage
Brændstofforbrug
Kørte kilometer
28.703
01.10.2014fraTomas Super god dæk.
21.10.2011fraMartin løbner Dækkene er ikke runde og støjer en del.
30.09.2011fraEmil De må være lavet af noget meget hårdt gummi eller noget for de skal virkelig køres varme. De første km hver morgen larmer og ryster de en del og er ret irriterende men efter ca 5-6km så er de varme og så går det fint og så er de faktisk ret støjsvage. Så alt i alt et udemærket dæk men vil ikke anbefale dem til nogen der primært kører korte ture.
15.09.2011fraAllan Kjær Glæder mig meget til at prøve den nye version af dækket!