Komplette hjul: dæk og fælge

Her finder du Alufælge til alle gængse personbiler, SUV’er, offroadere og varevogne. Med fælgemonteringssæt og generel driftsgodkendelse eller ekspertudtalelse.

Leveringstiden er ca. 6 hverdage. Hvis der alligevel skulle opstå leveringsflaskehalse på trods af vores mange sikringer, vil du hurtigst muligt blive informeret.

Vælg bilmodel

Mærke:
Model:
Produktionsår / Type:
Serie / Produktion:

Det skal du vide om dæk og fælge

Alle biler har jo dæk og fælge, og for mange er det ekstra spændende at sætte bilens dæk på seje fælge. Så kommer det helt store spørgsmål bare, hvilken tid på året er der tale om, og hvilken type af fælge ønsker man at sætte sine dæk på? Skal fælgene bruges til sommer-, vinter- eller helårsdæk? Og er det alu- eller stålfælge man er på udkik efter. Hvad er bedst hvornår og hvorfor?

Alufælge bruges mest på nye biler

I dag er det alufælge som er de mest brugte på nye biler. Alufælge med dæk, er lettere end dæk på stålfælge. Alufælge bliver støbt, og derfor kan de også designes på mange flere forskellige måder end stålfælge som stanses ud. Mange vælger, at vælge alufælge hvis de ønsker noget som er lidt kønnere, hvorimod stålfælge ofte vælges fordi de er lidt billigere, men til gengæld til hårdere at se på.

Alufælge bøjer lidt nemmere ved tryk end stålfælge, og de revner også hurtigere, med stålfælge er det næsten umuligt at der kommer revner i dem. Skulle der alligevel komme små ridser på stålfælgen, er det ikke den helt store katastrofe, og bliver den slet ikke til at holde ud at se på, så kan den males.

Der er selvfølgelig også forskel på hvordan bilen ligger på vejbanen, alt efter om man kører på alu- eller stålfælge. Da alufælge er lettere er de også bedre beregnet til at køre med om sommeren, hvorimod de tungere stålfælge ligger bedre på glatte veje.

Hvad enten det er dæk eller fælge man skal ud for at købe, er der særligt en ting man skal være sikker på inden man køber dem, den ene ting er, at dækkene skal være TÜV godkendte og den anden ting er at de skal passe til den størrelse bil man har. Disse to ting gælder også når man skal købe fælge. Dette er for at sikre at både dæk og fælge er testet for at se, at styrke og levetid lever op til den standart som de skal.

Det kan være utrolig svært, at vælge dæk og fælge til sin bil, man kan både handle i butikker og også online. Hvis man f.eks. ser på dæk eller fælge hos Tirendo.dk så er man sikker på, at finde dæk og fælge som er af en god kvalitet. Her finder man også søgefunktioner som gør det nemmere at finde de passende dæk og fælge.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu til nyhedsbrevet og få altid de seneste nyheder og bedste tilbud direkte i din e-mailadresse.