Komplette hjul: stålfælge med vinterdæk

Her kan du finde stålfælge pakket som et sæt med vinterdæk til alle almindelige biler, SUV'er, off-roaders, varevogne og lette erhvervskøretøjer, afbalanceret og monteret, klar til at blive monteret på dit køretøj.

Du bedes være opmærksom på at alle biler godkent til brug i EU efter 1. november 2014 skal være udstyret med dæktryk-overvågningssystemer (TPMS). Hvis din bil allerede har en aktiv TPMS, kan du købe dæk der allerede er monteret på stålhjul med en sensor der er programmeret til din bil.

Vælg bilmodel

Mærke:
Model:
Produktionsår / Type:
Serie / Produktion:

Det skal du vide om stålfælge med vinterdæk

Når det begynder at blive mørkere udenfor, koldere, og sneen så småt begynder at melde sig, så er det tid til at tænke på, at få skiftet over til vinterdæk. Som en regel siger man mellem 1. november og 15. april, men med det omskiftlige vejr man finder i Danmark, er det klogest at gøre det, så snart man mener at vejrforholdene ikke længere er til sommerdæk, og så er det underordnet hvilken dato der står i kalenderen.

For at et dæk kan blive klassificeret som et vinterdæk, skal der være mindst 1,6 mm dækmønster på dækket, men det anbefales at det er dybere. Grunden til at man anbefaler vinterdæk om vinteren, og sommerdæk om sommeren er, at den varme asfalt slider vældig meget på mønsterdybden på vinterdækkene.

Stålfælge og alufælge bliver fremstillet forskelligt

Stålfælge er stanset ud, og derfor er de meget stærke, det er meget vanskeligt, ja næsten umuligt, at komme til at skabe en revne i dem hvis man skulle være så uheldig at ramme en kantsten. Men skulle man alligevel være så uheldig at ramme en kantsten, og fælgen hat fået nogle ridser, så er fordelen med stålfælge at disse kan males.

Stålfælge har et bedre vejgreb

Det anbefales også at bruge stålfælge og vinterdæk sammen. Stålfælge er meget tungere end f.eks. alufælge, og derfor ligger stålfælge med vinterdæk også bedre på den våde eller glatte vejbane.

Men hvad nu når man skal til at vælge disse fælge og vinterdæk. Her er der mange som vælger at have to sæt komplette hjul. Forstået på den måde, at mange vælger at have et sæt sommerdæk på alufælge, og et sæt vinterdæk på stålfælge. Det er godt nok to komplette hjul sæt, men det giver også to helt forskellige køreoplevelser.

Det kan være meget vanskeligt, at overskue alle de dæk og fælge der er på markedet, og det er underordnet om man står i en butik, eller om man søger online på nettet. Men hvis man f.eks. vælger at søge på Tirendo.dk, så er der stor hjælp at hente. For det første så sælger de mange komplette hjul, det vil sige både dæk og fælge, og for det andet så har de en masse søgefunktioner på deres hjemmeside, som gør det nemmere, at finde ud af hvilken type dæk og fælg som passer til den bil som de nu en gang skal sættes på.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu til nyhedsbrevet og få altid de seneste nyheder og bedste tilbud direkte i din e-mailadresse.