Det skal du vide om 225/45 R17 Sommerdæk
Når varmegraderne begynder at snige sig ind over landet, og dagene begynder at bliver længere og risikoen for nattefrost forsvinder, så er der mange danskere der begynder at overveje at finde deres sommerdæk frem fra vinterhiet. Der er godt nok ikke nogen lov som siger at du skal skifte til sommerdæk, men det er nu alligevel de fleste danskere som skifter deres dæk, med mindre de kører på helårsdæk.
Selvom der ikke decideret er lovkrav om sommerdæk, så er der stadig nogle krav som skal overholdes når du kommer nye 225/45 R17 sommerdæk på din bil. Dækkene skal have en hvis profildybde, dette er fordi hvis dine dæk bliver alt for slidte, så forsvinder virkningen af deres slidbanemønster, og på den måde risikere du en dårligere bremsevirkning hvis du kører på våde vejbaner. Det anbefales at du skifter dæk, når der er mindre end 3 mm profil tilbage på dit dæk.
Hvordan ved du hvad 225/45 R17 sommerdæk er for nogle?
Især hvis du ikke har købt nye dæk før, så kan det godt virke lidt forvirrende at vælge de rigtige dæk til bilen. Men det er faktisk slet ikke så svært, der er bare nogle ting som du skal overveje. Hvis du skal købe nye 225/45 R17 sommerdæk så ved du meget hurtigt, at du skal købe Radial dæk, fordi det betyder det R der er på dækket, tallet bagefter fortæller dig at du skal købe fælge som er 17 tommer for at kunne bruges med dette dæk. Dækket er 225 mm bredt, hvilket i forhold til mange andre dæk er relativ bredt, dækket har også med 45% af bredden en relativ lille dækvæg, med andre ord er disse dæk relativt store lavprofilsdæk, de passer sikkert bedst til de lidt mere sporty biler.
Hvorfor er der forskel på gummiet i 225/45 R17 sommerdæk og vinterdæk?
Der er mange som tror, at det er den samme gummiblanding som bruges i sommerdæk som den der bruges i vinterdæk, men faktisk er der ret stor forskel på dæktyperne. En forskel er profilen i dækket, fordi vinterdæk skal kunne klare sne og slud har de ofte en meget grovere profil end den du finder på sommerdæk. En anden forskel er, at sommerdæk er fremstillet så de er mindre elastiske end vinterdæk. Dette er fordi vinterdæk skal være mere formbare og skal kunne tilpasse sig til den undergrund som de bruges på, de ville være alt for bløde til brug om sommeren, og derfor skifter man fra vinterdæk til sommerdæk.